fredag den 4. marts 2011

En lilla blomst til fastelavn - og en lille kanin


I dag gik der en glad lilla blomst afsted til børnehave. Dragten blev endelig færdig i aftes - pyyh... Undervejs har blomsterne drillet, så det har taget sin tid. Jeg fik først lavet blomsterbladene alt for store på både den store halskrave-blomst og på blomsterknopperne på underarmen, så jeg måtte have dem alle pillet af og vendt om igen og derefter syet mindre og atter sat sammen - det tog lang tid!
Alle blomsterblade er syet dobbelt i bomuldslærred og med to lag stiv vliesline i bladene i halskraven, hvor de øverste lyslilla desuden er let faconsyet midtpå. Bladene i halskraven er samlet med en løbegang med elastik i, og bladene på underarmen er syet fast på et lyslilla ballonærme og samlet er hele blomsterknoppen syet fast i selve ærmet. 
Oprindelig var det egentlig kun planen, at der skulle være en blomst rundt om halsen. Selve blomsterstilken blev syet af noget lysegrønt jersey, jeg har haft liggende længe til et par gamacher til Alma, og med lidt snilde kunne der lige præcis også blive til en bluse, men dog kun med 3/4-ærmer. Det ville være for koldt, så derfor kom jeg på at lave blomsterknopper på det sidste stykke arm.
Tylbladene er 5 baner tyl foldet dobbelt og tilklippet som blade for at tilfredsstille det største behov for (tyl)skørt. Det blev faktisk improviseret i aftes, så det er jo godt at have lidt forskellligt på lager, og dette købte jeg for mange år siden da jeg studerede i Paris med en plan om at bruge det under en kjole, hvilket dog blev droppet. Hårbåndet fandt vi i Søstrene Grene og er præcis samme lysegrønne farve som tøjet med ustansede blomster og elastik rundt om nakken, og så har det fået en lille ekstra blomst med perle i midten.

Sidste år var det en lille kæk kanin, der drog afsted til fastelavn - og slog tønden ned, og efterfølgende blev så betuttet at hun vendte halen til ved krone-overrækkelsen. Det er ganske enkel almindelige bukser og bluse med hætte syet i to farver velour. På hætten er der syet ører, og for at få den rette effekt som kaninører, er det yderste lag lidt større end det inderste, og syet lidt ind ved spidsen, så de to dele passer sammen. På den store hvide plet på maven fik et lille stykke i begge sider en stikning inden den blev syet fast på selve dragten, så der er lommeåbning i begge sider. Haleklumpen er et stykke velour som er syet sammen som en lille minibold med ganske lidt fyld og placeret så højt at man ikke sidder på den og så den kan ses. Skoene er faconsyede med ribkant øverst til at passe på et par hjemmesko hvorpå de er syet løst fast  nede ved bunden - det havde nok været ligeså nemt at sy dem fast på en ny sål. Forinden fik de nogle sammensyninger foran for at illustrere tæerne (?) på kaninens fødder.


Da hun var en lille 8 måneders baby var hun til fastelavn som havfrue. En nem udklædning med en almindelig basisbluse og et par bukser med forlængede ben som fortsætter ud i en halefine ved fødder, og hele sættet har fået påsat fiskeskæl i forskellige sølv og grønne nuancer. -Og så var havfruen ellers klar til at "svømme" hen over gulvet - hun gad nemlig aldrig rigtig kravle, så hun fik slidt sine bukser totalt op! Lignende udklædning til den krybende alder er bl.a. sæl og orm.


3 kommentarer:

 1. Hej Julie

  Hvor er det fint!! Fatselavn er nu herligt!

  Husk at du skal vælge stof og mønster for at få din gave fra Malika og Rosa :-) Og måske du vil være med i min nye give away?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 2. De er simplethen så skønne. I år vil jeg ikke have flere udklæningsideer på Badut men hvis jeg stadigt blogger næste fastelavn vil jeg rigtigt gerne have de to fine størrelser med. KRAM.

  SvarSlet
 3. Mette - Ja fastelavn er en herlig mulighed for skønne udklædninger og fester.
  Glæder mig til at sætte saksen i noget nyt lækkert stof og afprøve et nyt mønster.

  Marina - Tror hun var ganske godt tilfreds, selvom hun vist var en af de eneste som ikke var en eller anden færdigkøbt prinsesse.
  Går efter at udklædningen skal være lavet af gode solide materialer, og det skal være behageligt at have på og lege i en hel dag, så ingen hoveder ovenpå hætten eller tunge dragehaler eller lignende.
  -Og du låner bare billederne til næste års fastelavn. Håber da så sandelig du fortsætter med at blogge - din blog er noget helt særligt som ingen anden: dine smukke billeder, dine ord, dine hverdagsglimt, dine traditions-indlæg - det hele!

  SvarSlet