onsdag den 16. marts 2011

Børnebøjler fra 70'erne i farvestrålende plast

Fra min barndom i 70'erne har jeg disse fine bøjler. De er desværre lidt skrøbelige, så nogle af dem har fået et lille knæk. Mirjam med Æbleblomst-bloggen havde i efteråret et indlæg om sine plastbøjler, som var både af ældre og nutidig dato. På Almas ønskeseddel står også de nye bøjler.


De fleste af bøjlerne har ens grundform, men med forskellige figurer og yderst et lille-bitte motiv.
Hans og Grete-bøjlen har vi i gul og 2 i orange, og de ses foran heksens hus omkranset af forskellige dyr, og yderst et fint hjerte.
Bøjlerne nedenunder har vi foruden hvid og orange også i gul. De har  motiv med en bambi og et føl omkranset af andre dyr og yderst en lille blomst. Jeg er ikke klar over, om de muligvis også er et motiv fra en historie eller et eventyr.

Jeg er heller ikke klar over om den gule bøjles motiv stammer fra en historie eller et eventyr. Den viser to børn, som på hver side omkranses af 3 voksne figurer, hvoraf flere af dem ser ud til at true/skælde ud.
Den hvide bøjle med bambien er mindre end de øvrige og nok til babyer. Den er blevet kopieret i de nyproducerede bøjler, men detaljerne som f.eks. dyrernes pels er meget mere udførligt lavet på de originale.


2 kommentarer:

  1. Hvor er de skønne - tak for kigget :) Jeg har ikke set den med føllet før og heller ikke den gule med børnene. Rigtigt skægt at der er lavet så mange forskellige :)

    Kh. Mirjam

    SvarSlet
  2. Det må være lavet rigtig mange forskellige og i mange farver.
    Tror disse har været en gave fra min mors tante og morbror. Lidt sjovt at hun har valgt disse farver, men selvom hun var en dame med klasse og lidt konservativ, har hun alligevel haft fingeren på pulsen.

    SvarSlet