mandag den 29. november 2010

Det' sørme, det' snart, De'cember


Vi juler herhjemme. Mens gemalen knokler derudaf med at nå en deadline, hjælper jeg til med at læse korrektur, og er praktisk gris med alt i hjemmet - hvilket faktisk er svært, da jeg sjældent handler og laver mad, for hvad skal jeg dog finde på... For at give ham mest muligt arbejdsro, var Alma og jeg lørdag formiddag ude på kælkebakken. Om eftermiddagen var vi først til julekrea, hvor børnene bl.a. kunne dekorere honninghjerter, lave engle og klippe-klistre. Alma fik lavet en meget farvestrålende engel og et hjerte med masser af pynt, som smagte meget sødt, da hun delte det med os om aftenen. Eftermiddagen blev afsluttet med juleoptog. Søndag slappede vi mere af indenfor og fik pyntet lidt op. Der er kommet juletræ op udenfor vores køkkenvindue, og snart skal vi også have et indenfor.
Julestrømpen er klar. Den er strikket af svigermor, og ret så fleksibel, da den er strikket i tykt garn på store pinde i størrelse virkelig stor. Det er julemanden der kommer med gaverne - ho, ho, ho... Er måske en lille smule træt af, at den fede, rødklædte mand får al æren af, hvad jeg finder på, men indtil videre får hun lov at blive i troen. Man kan jo aldrig vide, hvornår børn opdager sagens rette sammenhæng - hendes ene fætter var ikke så gammel, før han konstaterede at julemanden havde farfars sko på!
Vi har en gavekasse, hvori jeg lægger stort set alle de små gode køb, jeg gør igennem året. -Og det er bestemt ikke fordi jeg er sådan en overskudsagtig supermor, men mere fordi min meget minimale shoppinglyst af og til falder for en fin lille ting, som måske endda er på tilbud, og så ligger jeg dem i gavekassen, istedet for bare at give den med det samme. Her op mod jul beslutter jeg så, hvilke ting der passer til nu, og hvilke der måske bør vente til næste år. 
Jeg synes ofte det er oplevelsen af at få en gave og pakke den op, der er det vigtigste. Derfor har vi også praktiske gaver, som vækker ligeså stor begejstring som legetøj, og vi supplere op med frugtstænger og rosinpakke.
 I strømpen kommer der i år:
forskellige bøger
2 par knæstrømper
Hello Kitty-boks med hår-elastikker og Hello Kitty-sæbebobler
børneplaster og tandbørste
lyserød undertrøje med blondekant
Mummi-DVD og Pippi-historie-CD
legemad: pålæg og melon
leggings
stempelsæt2 fine Sonny Boys
2 sæt vanter
mundharmonika
perleplader
frugtstang og rosiner
   
De andre år har der været:
 udover undertøj, strømper, tandbørste, bøger og en DVD
maraccas, tamburin og blokfløjte
badedyr, -bold, -krans og -vinger
paraply, refleks
schleich-dyr
små spil og puslespil
udstiksforme til kagebagning, rulle dertil samt modellervoks

I gavekassen ligger fortsat:
forskellige bøger
"mine venner"-bog og klistermærker
yo-yo og gadekridt
glaskugler og strikkelise
lille boks med lego
diverse dukkehus-tilbehør

2 kommentarer:

  1. Super god idé at samle lidt ind i løbet af året - til billig penge.

    Vild sød engel Alma sidder med øverst på billedet

    SvarSlet
  2. Hun er også meget stolt af sin engel, så den blev hurtigt placeret udenfor kattens rækkevidde...
    Nogle gange er det meget fedt at komme til et sted, hvor materialerne er sat frem, og se tingene i nye sammenhænge, end man selv lige bruger. Kjolen er et go-card pyntet med perler og knapper, og selve hovedet er formet af et stykke madpapir, hvor man bare lige skal sørge for at have et glat stykke til ansigtet, og resten bliver jo dækket af hår - en rigtig smart idé, og nok især for mig, som er så dårlig til at tegne pæne ansigter, for jeg laver altid for mange detaljer, så den får et vredt udtryk, og hvem gider se på en sur engel.

    SvarSlet