søndag den 11. september 2011

Papir-patchwork-lampe


Jeg har længe gået med en idé til en lampe, for vi manglede en ny loftslampe til Almas værelse, som ikke nødvendigvis behøvede give så meget lys. Mener at have set en lignende hos Ikea, men kan ikke finde den i deres nuværende sortiment. Blev ekstra inspireret til at komme igang, da jeg så  Lis (Karlssons) papir-patchwork til en 3-dimensionel uro.


Udgangspunktet er taget i en patchwork-bold med 12 5-kanter, men i lampen et der tegnet en cirkel rundt om 5-kanten. Ved alle siderne på 5-kanten er der skåret halvvejs igennem, så 5-kanterne kan føjes ind i hinanden. Da papiret ikke er så tykt, har jeg limet et ekstra lag bagpå både for at forstærke og for at bagsiden skulle være pæn på det synlige stykke fra 5-kanten og ud til cirklen. For ikke at tage for meget lys, lavede jeg bagsiden som en cirkel i kanten. 
Laver gerne en gør-det-selv-guide med billeder trin for trin, hvis der er interesse.Alma sad ved siden af mig, mens jeg klippede og klistrede, og var også selv i sving. Hun er meget begejstret for lampen, og synes den er så fin, så fin, og så er det jo hele arbejdet værd.
Har fået lyst til mere papir-nusseri, og der er jo masser af fin inspiration rundt omkring, og nogle af resterne kan måske blive til en uro/guirlande ved lampen som Helles (Loppe-shoppe) cirkler

6 kommentarer:

 1. Sikke fin Almas nye lampe blev- og ja når man kan se glæden i de små øjne så står man jo gerne "på hænder" en hel dag en anden gang ;-)

  Jeg lavede på et tidspunkt julekugler på samme måde, hvor jeg som afslutning pyntede samtlige kanter med glimmer - resultatet blev kitschet julepynt og glimmer alle vegne :-D

  God dag til dig!

  Kærligst, Louise

  SvarSlet
 2. Tak, og ja, det er skønt når indsatsen påskønnes.
  Har også tænkt at man kun lave dem i mindre målestok evt. til en lyskæde. Tror dog jeg holder mig fra glimmeret, for brugte det en gang rundhånden til gavemærkerne på julegaver, og efterfølgende var det bare overalt både hos os og gavemodtagere. Der er sikkert en lille pige som vil elske at fråse med det - om et par år...

  SvarSlet
 3. Det må jeg da nok sige... DET er da kreativt ... OG flot !!!.. Pragtfuldt når ting lykkes :)

  SvarSlet
 4. Jeg er helt vild med den lampe. Jeg står netop og skal lave lamper med nogle elever i skolen og synes den er mere end oplagt. Jeg er derfor meget interesseret i en vejledning hvis du kan lave sådan en.

  - Tine

  SvarSlet
 5. Hej Tine.
  Beklager jeg først svarer nu. Holdt en hyggelig efterårsferie, og har så haft travlt efterfølgende.
  Jeg vil meget gerne lave en vejledning. Ved ikke om det kan lykkes i "dagslys" men ellers må det blive med lys på. Efterfølgende erfarede jeg også nogle uheldige detaljer, som jeg har lavet lidt forbedringer til, og det skal jeg nok tage med.

  SvarSlet
 6. Hej Julie

  Sikke en fin lampe :-)

  Kan jeg få dig til at fortælle mig hvor store cirklerne er, hvor langt inde du har lavet snittet, hvor mange cirkler der skal til osv.????

  Vh Tina

  SvarSlet