Fredag før pinse var vi på tur, hvor vi så en flok børn klædt i hvidt/lyst tøj i anledning af pinsen for at symbolisere duen/helligåndens komme. Alma var lidt betaget af de hvide kjoler, så jeg spurgte om hun også gerne ville have en. Som 1-årig havde hun en fin hvid kjole, vi havde fået i barselsgave, men siden da har hun ikke haft noget helt hvidt tøj, for jeg synes det er alt for sart. Tænkte dog, at en enkel hvid kjole til specielle anledninger ville være fint. Har derfor heller ikke så meget hvidt stof på lager, og kunne ikke nå at få købt noget, men fandt dette mellemkraftige hvide bomuld med indvævede striber og tern.
Jeg tegnede en model med lige bærestykke, firkantet udskæring og læg, som understegede det lige linier i stoffet, og på bærestykket er stoffet vendt så linierne går vandret modsat underdelens lodrette linier. Jeg syer oftest bærestykket dobbelt, da det synes det giver finene afslutninger end skråbånd eller belægning og samtidig stiver lidt af. Desuden giver det mulighed for at vendesy skørtet fast inde mellem de to lag stof i bærestykket, så der ingen synlige sømme er. Det er naturligvis lidt besværligt at sy det på den måde, men jeg er altså temmelig perfektionitisk og elsker den slags lækre detaljer.
Der var også klippet til et par korte ærmer, som skulle have haft et læg foroven og forneden, men da Alma prøvede den delvist færdige kjole med rå kanter i ærmegabet, mente hun at kjolen var fin netop sådan, og det måtte jeg give hende ret i! Så den fik blot vendesyet ærmegabene og det sidste stykke blev syet sammen i hånden. Så var hun klar til at drage til fødselsdag hos sin fætter i pinsehvid kjole med en enkel smalstribet hvid/gul t-shirt under. -Og hvid kjole får pletter, og der var en enkelt græsplet, som ikke gik af i vask, så den må lige få en dosis tandpasta. Hvis det ikke hjælper, kan de ubrugte ærmer blive til lommer, for det har kjolen ikke - endnu, men jeg kan nu også meget godt lide kjolens helt enkle udtryk, selvom jeg normalt foretrækker tøj med lommer.
Hvor er den fin! Vidste slet ikke, at der er tradition for hvidt omkring pinse :)
SvarSletKh. Mirjam
Tak Mirjam :-)
SvarSletJeg kendte heller ikke til det med hvidt/lyst tøj, selvom det ved nærmere eftertanke er oplagt til pinse for at symbolisere den hvide due og samtidig så fint og sommerligt.
Det var en Steiner-børnehave, og en del af idéen er at børnene selv kan lege hvide fugle.
Har efterfølgende talt om, at hun kunne være smølf til næste fastelavn, og så er det jo oplagt at hun med blå bluse og leggings, kan være smølfine med den hvide kjole og sit lyse hår.
Aller først - så utrolig SØT katt ;). Vi har også tre katter - alle oransje/lysebrune i pelsen.
SvarSletJa, ikke sant - det norske og danske landskapet er så ulikt. Byggeskikkene også.
Det er så spesielt med disse røttene som knytter meg til stedet - som du nevner. De er sterke og jeg blir ydmyk av å tenker på at de før meg har sovet, arbeidet og levd på samme sted. Med helt andre forutsetninger. Mine oldeforeldre, besteforeldre og mamma har bodd her. Selv er jeg oppvokst i et 70tallshus mer sentrumsnært - men heldigvis fikk jeg muligheten til å ta over den lille gården.
Tusen takk for slik en lang og hyggelig kommentar ;). Klem fra Norge ;).