fredag den 25. november 2011

Efterår og lune bukser


Efteråret synes at være fløjet afsted. Vi har været en del ude og nyder efterårssolstrålerne og de skønne farver, og har haft flere projekter igang. Min computer driller lidt, og den anden er ved at blive opdateret, så det er ikke så nemt at komme online.
 I efterårsferien var vi den første weekend i sommerhus med min mor og hendes veninde. Turen gik til min bedstemors fødeø: halvøen Helnæs, som ligger på SydvestFyn. Vi havde fået lov at låne min mors kusine og mands/deres datters sommerhus, som er et gammelt bindingsværkshus med stråtag, hvor vi ofte kom gennem hele min barndom sammen med min mors onkel og tante. Jeg har ikke været der i en del år, så det var skønt at være tilbage. Naturen er vidunderlig, og vi kunne ikke have været mere heldige med vejret. Lasse fik lappet et par gamle cykler, så tog en lille tur, hvor vi gik en del af vejen, og Alma var ledvogter og åbnede for os. Lørdag aften var vi ude at spise på kroen, hvor min oldemor blev født, og hvor jeg har deltaget i mange familiefester. Ren nostalgi, og så var maden bare helt i topklasse.
Efterfølgende var vi hjemme på familie-gården, og selvom vejret kke var helt ligeså godt, nåede vi en hel del. Hjalp med flere projekter udenfor, og fik også sat gang i en del - plukkede årets sidste hindbær, brombær og lavede massevis af hyben-suppe og -marmelade, hvilket faktisk var Almas idé, for vi har ikke lavet noget med alle de hyben i mange år, men det smager jo lækkert.

 

Inden vi tog afsted nåede jeg lige af få lavet et par bukser færdig til Alma - buksehaderen, som mener hun er grim i bukser. Jeg satsede på, at hvis de fik lidt ekstra udsmykning, ville hun nok acceptere at bruge dem, når vi skulle være ude i længere tid i koldt vejr. Det lykkedes, og hun har siden brugt dem nogenlunde frivilligt, når hun har skullet være udendørs i længere tid - hellere dem evt. med leggings end flyverdragt.
Bukserne i brun bredriflet fløjl tog i sig selv ikke lang tid at sy, da de er uden sidesøm for at forenkle udseendet og gøre applikationen nemmere. Applikationen af selve træet tog derimod en time at sy, for jeg tog tid for sjov skyld, og så talte jeg endda ikke udklipningen eller påstrygningen med eller alle bladene og de tilhørende trådskift. Jeg tog det lidt i etaper, og dermed var det stadig sjovt. Alma var med til at placere bladene, som er sat lidt som en farvecirkel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar