mandag den 9. januar 2012

Dukkehus #2


I påsken satte Alma og jeg det gamle dukkehus i stand, som står hjemme på slægtsgården, og efterfølgende har jeg malet jeg en del af de møbler, min bedstefar savede ud med løvsav da min søster og jeg i sin tid legede med huset.
I julegave fik Alma bl.a. et nyt badeværelse i porcelæn til huset, og efterfølgende har hun kommenteret at det havde hun ikke behøvet, for der var jo allerede et lyserødt badeværelse.
-Så det var måske mere moderens behov for at alt skal være funktionsdygtigt og i rette størrelse... (toiletbrættet virkede ikke, og størrelsesforholdet var 1-16 i det lyserøde badeværelse)
Jeg kom sidst i ferien i tanke om at min bedstefar også havde lavet et par længere senge og et skuffemøbel med spejl. I min barndom havde det aldrig plads i dukkehuset, men det passer faktisk perfekt - især hvis der kommer dukker i rette størrelse... Det er ihvertfald min plan at få lavet nogle større dukker med let bøjelige led, for disse er meget små og umulige at få til at sidde. (fotograferede en at de første dage med solskin, men glemte helt at få tage billeder af badeværelset og de genfundne møbler, som nok også lige skal have et penselsstrøg)
Allerførst skal der dog lidt på væggene, gardiner og lidt puder og tæpper i møblerne. Har ganske enkelt glemt det hver gang lige indtil vi var på vej ud af døren.
Havde derimod indkøbt nye elektriske installationer til huset og gik optimistisk igang i juleferien. Har ofte skiftet stik på ledninger og lignende lovligt herhjemme, så regnede med det ville gå hurtigt. Jeg ville undervejs lige afprøve med omformeren, og kunne slet ikke få det til at virke, men opnåede istedet at få stød 2 gange - øv. Ved siden af sad Alma og glædede sig til at få lys i huset, for det havde der jo delvist været inden vi gik igang med den store renovering. Endte med at udskyde det, og håber på min mor kan trylle lidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar