tirsdag den 16. november 2010

Familiens sorteper/vendespilIdéen til dette kan jeg ikke tage æren for, da det var gemalen der fandt på det, og lavede det sammen med min søsters børn på vores efterårsferie hos mine forældre, mens Alma var lille baby. Spillet har fra starten været en succes, og bliver flittigt brugt på ferie hos bedsteforældrene. Derfor har vi længe talt om, at vi ville lave et lignende spil til det andet hold bedsteforældre, når Alma og hendes ældste fætter var gamle nok til at få fornøjelse af det. Vi lavede det til svigermors runde fødselsdag i sommers, og hun blev rigtig overrasket og viste det glad til alle gæsterne.
Det oprindelige spil blev til med inspiration fra sorteper-spil, men det kan også sagtens bruges som vendespil. Reglerne er jo bare de almindelige med den tilføjelse, at taberen bliver sorteper i det efterfølgende spil. Vi har lavet det med 2 forskellige billeder af hver person, og så suppleret op med billeder af familiens dyr, planter fra haven eller lignende, der kan matches som et par. -Og vi har udvalgt billeder af familiemedlemmer i sjove situationer som gemalen, der fjoller med hånddukker, farfar med fastelavnskrone på hovedet og farmor der rækker tunge - hvis man bliver træt af billedet, kan det jo altid skiftes ud. Kortene fra et almindeligt sæt spillekort blev målt op, og de udvalgte billeder blev beskåret i rette størrelse, printet, klippet ud og klistret på kortene. Disse er fra Rice, og de passede helt perfekt til billederne af svigermor og Alma i rødt tøj med hvide prikker. 

5 kommentarer:

 1. Det er en supersjov og ligetil idé. Jeg vil meget gerne have ideen med i mit kommende tema om hjemmelavede gaver. Det fungerer sådan at jeg gerne vil låne dit billed og så for øvrigt linker direkte til dig. jeg skriver naturligvis at billedet er dit og ikke må bruges i anden sammenhæng. Hvis det er ok med dig skal du bare skrive en kommentar her eller på Badut eller sende mig en mail.

  p.s.: du ved det muligvis ikke men det er realt kun blogspotbrugere der kan kommenterer hos dig. Hvis du gerne vil lave indstillingerne om kan du se hvordan på min henvisningsblog som jeg benytter her.

  SvarSlet
 2. Du er velkommen til at låne billedet. Håber ikke det gør noget, at jeg har sat min signatur ovenpå billederne af nevøerne. Sig til hvis du vil have et billede på flere pixels.

  -Og tak for at du gjorde mig opmærksom på at kun Blogspotbrugere kan kommentere, for det var jeg ikke klar over, så har skyndt mig at ændre indstillinger ved hjælp af dine gode guide.
  Syntes det var svært at vælge blog-udbydere, for havde forskellige kriterier jeg gerne ville have mulighed for hen ad vejen, og der virkede Blogspot som den der bedst kunne levere, men er ikke ligefrem begejstret for at det er en standard-indstilling.

  SvarSlet
 3. Kære Julie. Det er en rigtig god ide at sætte navn henover billedet, det begrænser tyveri noget og jeg er fint tilfreds med billedet som det er. Jeg skriver i indlægget at billedet er dit og ikke kan bruges i anden sammenhæng uden din tilladelse. Temaet går først på om et par uger tror jeg for jeg håber på et kranse tema efter kalender temaet men nu må vi se om jeg får det lavet.

  At vælge blogudbyder er svært. Jeg har selv typepad som jeg er meget glad for men næsten alle vælger blogger fordi det er nemt og gratis. Wordpress er det seje valg, men det er lidt mere kombliseret at få en sej blog. Jeg synes blogger gør det rigtigt godt, men der er nogen ting der er irriterende, især for os der ikke har blogspot blogs.

  SvarSlet
 4. Ang. blogudbyder prøvede jeg først at lave blog med vores hjemmeside-udbyder, men var ikke tilfreds med det, fordi det virkede for ufleksibelt da man f.eks. kun kunne have en etiket på hvert indlæg. Havde også lidt kik på wordpress, men det virkede ikke umiddelbart så overskueligt for mig at få mine kriterier opfyldt - det kan sikkert sagtens lade sig gøre, men måske ikke lige for mig, for alt hvad jeg kan med computer og hjemmeside er selvlært på de hårde og nogle gange besværlige måde

  SvarSlet
 5. Hej! :-) Rigtig god idé, som jeg tror jeg vil bruge til mors fødselsdag! Vil lige høre dig ad om hvilken type lim du bruger til at få billederne til at sidde fast på spillekortene? Tænker at en limstift nemt ville kunne gå op i kanterne og flydende lim vil give et meget "hjemmelavet" look, med ujævnheder rundt på kortene. På forhånd tak for hjælpen og tak for inspiration! :-)
  Vh. Marianne.

  SvarSlet